JADŁOSPIS
Poniedziałek 19 maja
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, gluten, mleko)
na wywarze mięsno – jarzynowym
Makaron z serem (gluten, mleko)
Kompot wieloowocowy, owoc
Wtorek 20 maja
Zupa grochowa z ziemniakami (seler, gluten)
na wywarze mięsno – jarzynowym
Kasza jęczmienna, schab pieczony w sosie własnym (gluten), buraczki
Kompot wieloowocowy, owoc
Środa 21 maja
Rosół z makaronem (seler, gluten)
na wywarze mięsno – jarzynowym
Pierogi ruskie cebulką (gluten, jajka, mleko)
Kompot wieloowocowy, owoc
Czwartek 22 maja
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko, gluten)
na wywarze mięsno – jarzynowym
Ziemniaki (mleko), potrawka drobiowo – wieprzowa (gluten)
ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy, owoc
Piątek 23 maja
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko)
na wywarze mięsno – jarzynowym
Ziemniaki (mleko), Miruna pieczona (ryba)
marchewka z groszkiem (gluten)
Kompot wieloowocowy
W żywności, wyszczególniono pojemnik lub produkty rozkładane alergie lub pozostałości nietolerancji zawarte w dodatku II do Rozporządzenia 1169/2011